Interview met Els Van de Velde, bestuurslid BERA

Elke maand laten we één van de bestuursleden aan het woord over de uitdagingen in de sector. Els Van de Velde, Euromat, bijt de spits af.

Wat zijn de 3 grootste uitdagingen waarmee de verhuursector de komende 3 jaar zal geconfronteerd worden?

Ik hecht veel waarde aan BERA  omdat het de professionalisering van onze sector kan stimuleren. Het gaat verder dan alleen zakendoen; het gaat om het behartigen van de belangen van onze leden, alsook het beschermen van de mensen die onze gehuurde machines gebruiken. BERA kan hierin een cruciale rol spelen.

Daarnaast kan BERA helpen in het opzetten van een meldpunt voor fraude . Dit geeft ons de mogelijkheid om elkaar te informeren en samen te werken tegen potentiële klanten die frauduleus handelen. Ook bij het melden en aanpakken van diefstallen kan de samenwerking binnen BERA van onschatbare waarde zijn.

Een ander aspect waar ik enthousiast over ben, is de potentiële rol van BERA bij het verminderen van administratieve lasten. Denk aan beleidskwesties in België met betrekking tot de technische keuringen. Soms lijken er veel regels te zijn die veel tijd en kosten met zich meebrengen, zonder dat deze de veiligheid verbetert.

Waarom geloof jij in de kracht van een organisatie als BERA?

Wat BERA zo waardevol maakt, is dat het de kans biedt om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen met elkaar en van elkaar te leren op het gebied van professionele ontwikkeling. Het is een gemeenschap die de groei van ons vakgebied kan bevorderen.

Kan je kort een reactie geven op volgende kernwoorden:

VERGROENING
BERA zal ongetwijfeld ook de grote uitdagingen op lange termijn aanpakken, zoals digitalisering en vergroening. Hoe kunnen we als verhuursector bijdragen aan een groenere toekomst en klimaatverandering bestrijden, zonder onze economie te schaden? En op het gebied van digitalisering, hoe kunnen we het voor onze klanten gemakkelijker maken om hun werven/projecten op te zetten en te beheren?

DUURZAAM ONDERNEMEN
Ik ben ervan overtuigd dat BERA de sleutel is tot het aangaan van deze uitdagingen en het creëren van een duurzamere toekomst voor onze sector.

IDEALE VAKANTIE
Mijn ideale vakantie is een vakantie samen met mijn gezin, maakt mij niet uit waar of hoe, als ik maar tijd kan doorbrengen met mijn man en kinderen.

GROOTSTE INSPIRATIE
Inspiratie zit overal, dit kan een gesprek zijn met één van mijn medewerkers of een leuk gesprek met mijn gezin,  uiteindelijk met een beetje nieuwsgierigheid en interesse vind je overal inspiratie.

Keer terug