Eerste BERA-event succesvol afgesloten

Een week na het eerste event kijkt het bestuur van de Belgian Equipment Rental Association, kortweg BERA, tevreden terug.

De VZW, die pas in september tijdens MatExpo officieel werd gelanceerd, kent ondertussen 50 leden en 15 sponsors. “Ons eerste event was meteen een voltreffer. We mochten 101 deelnemers verwelkomen.”, zegt Bill Olivier, voorzitter en Country Manager van Loxam.

Het bestuur van BERA lichtte de visie en missie nog een keer toe en gaf meteen ook een heel transparant overzicht van de huidige stand van zaken. ERA, de overkoepelende Europese organisatie voor verhuurbedrijven, kwam eveneens aan bod.

BERA heeft de ambitie om in 2024 van start te gaan met verschillende werkgroep rond thema’s die voor de verhuurbedrijven van primordiaal belang zijn. Via een interactieve stemronde konden alle leden hun voorkeur aangeven en zo mee het beleid voor 2024 bepalen.

Concreet kozen de leden gekozen om in 2024 volgende thema’s door specifieke werkgroepen te laten onderzoeken:

  • Afwijkende keuringsreglementering in België versus buurlanden (projectpiloot: Thomas Decraemer – Heli)
  • Fraudemeldingsplatform (projectpiloot: Els Van de Velde – Euromat)

Verder werd ook het thema “CO2 en subsidieregeling” weerhouden. Vincent Locquet (Locquet) en de voorzitter Bill Olivier (Loxam) volgen dit verder op.

De gastspreker, Niko Demeester, voorzitter van Embuild, maakte de balans op van 2023. Hij duidde de ecologische initiatieven en ambities van de bouwsector en toonde de aanwezigen welke rol de verhuursector daarin kan spelen.

Nadien was er volop tijd om te netwerken. “Het blijkt altijd een meerwaarde om verschillende verhuurbedrijven samen te brengen. Grotere en kleinere partners, uit alle hoeken van België, die de handen in elkaar slaan en samen bekijken hoe we de verhuursector beter in de markt kunnen zetten. Daar kunnen alleen maar goede initiatieven uit ontstaan”.

Keer terug